Unieke mediterrane binnentuin voor een lekkere Brabantse lunch.
Geniet van onze mooie siertuin in Het Groene Woud van Brabant!

Tropische Tuinendag

Lees meer

Imkerij de Linde

Onze samenwerking met Imkerij de Linde is bekrachtigd. Niet alleen met deze informatieborden, maar ook door een heerlijk honingbiertje uit onze eigen RBM brouwerij.  

Lees meer

Het oude Postkantoor

Er wordt weer hard gewerkt aan een compleet nieuwe toiletgroep. Natuurlijk weer geheel in stijl volgens de Gasthuishoeve.                 De voorgevel wordt het oude postkantoor van Sint-Oedenrode.               En…. herkent u het pand al? Het origineel ziet u op de andere foto.

Lees meer

‘De Stal’ is klaar voor gebruik

Onze stal is klaar. U kunt hier straks weer heerlijk knus gaan zitten om uw lunch te gebruiken of gezellig wat te drinken. Alleen één ding is jammer……. Het is heel jammer dat ons paardje er net doorheen liep toen we klaar waren met  het storten van de vloer.  

Lees meer

Poortwachtershuisje

Ons Marktplein wordt steeds meer Sint-Oedenrode in het klein. We zijn nu volop bezig met het bouwen van een mooi en zeer bekend stukje rooi, namelijk het Poortwachtershuisje. Kom zeker een keer kijken naar het resultaat van dit prachtige bouwwerk.

Lees meer

Kerststukjes maken

Doordat we met onze horeca toch gesloten waren, is Jacqueline de Wit (www.studiobloemgroenstyling.nl) volop bezig geweest met cursussen bloemschikken/ kerststukken maken. Helaas heeft ze maar een paar bijeenkomsten kunnen geven, omdat toen de maatregelingen werden aangescherpt en helaas dit verder geen doorgang kon vinden. Wie weet wordt dit volgend jaar herhaald en komt er ook […]

Lees meer

Aanbouw nieuwe ‘Stal’

In onze Tuinkamer was de pergola echt aan een opknapbeurt toe. I.p.v. de pergola komt er nu een oude Brabantse lemen stal te staan in onze lunchroom. Door de verplichte sluiting door corona hebben we hier nu mooi de tijd voor. De muren zijn al helemaal besmeerd. De vloer kan binnenkort worden gestort. Het wordt weer […]

Lees meer

Step er eens uit

Vanaf 14 oktober kunt u een leuke actieve activiteit boeken bij de Gasthuishoeve. U gaat er lekker op uit met een mooie step. Uitgebreide informatie over dit arrangement kunt u vinden bij de groepsarrangementen.

Lees meer

Bruiloft

Onze koks Bart en Rik zijn een buffet aan het opbouwen voor waarschijnlijk het laatste bruiloftsfeest van dit jaar.

Lees meer

Nieuwe aanwinst Pottenmuseum

Regelmatig wordt ons Keulse Pottenmuseum aangevuld met potten. Deze Keulse Pot komt van Peter van de Kerkhof, eenieder bekend van de Britse Automobieldagen.   Bedankt Peter!

Lees meer

Halloween

Zaterdag, 31 oktober, is het weer Halloween. Lekker griezelen.   Deze leuke houten griezelkisten kunt u bijvoorbeeld bij uw voordeur of in uw huiskamer voor het raam neerzetten. Ze zijn er in 3 verschillende maten. Alleen nog een kaarsje erin en u bent helemaal klaar voor Halloween. Deze zijn nu te verkrijgen bij de Gasthuishoeve.

Lees meer

Alle 6 RBM-bieren proeven?

Wilt u alle 6 de verschillende RBM-bieren proeven, maar zijn 6 hele flessen toch iets te veel van het goede.   Hier hebben we iets op gevonden: 6 bierekes op ’n rij mè wa lekkers erbij.  

Lees meer

Den Haag doet RBM-cursus

Hagenaren die hun vrijzellenfeest in Brabant bij RBM vieren? Jazeker! Een leuke groep jonge mensen die hun trouwrijpe vriend meenemen naar de Gasthuishoeve. Weg van de 24/7- economie, genieten van het Brabants Landleven. Leren dat ambachtelijk bier maken gepaard kan gaan met ontspanning, humor, genieten. 

Lees meer

Zeldzame bananenplant in bloei

Een zeldzame bananenplant is gespot in de mediterrane binnentuin van de Gasthuishoeve. Deze staat nu te bloeien. En straks zal deze plant dus rode vruchten dragen.

Lees meer

Kanariepietjes

Sinds kort hebben we twee kanariepietjes in een mooie antieke vogelkooi. Met dank aan Lambert Verhagen.

Lees meer

Ons paardje Gijsje bij Klippelbal

Sophie is ons paardje Gijsje aan het trainen. Hij zal worden ingezet als caddy bij ons nieuwe spel ‘Klippelbal’.

Lees meer

Kom op kraamvisite in de Gasthuishoeve

Onze witte mandorijneend heeft 8 prachtige jonge eendjes gekregen. Komt ze gerust even bewonderen en genieten van hun spel op het water.

Lees meer

Metamorfose van de tropische binnentuin

De broers Tom en Bart van Kaathoven zijn klaar met de metamorfose van onze tropische binnentuin. Voor advies over vijvers of planten kunt u bij hen terecht via de Gasthuishoeve.

Lees meer

Terras tijdelijk vergroot

Onze RBM brouwers zijn weer volle bak aan het brouwen.   En ons terras is tijdelijk met 4000 meter vergroot.

Lees meer

NIEUW: Klippelbal

Er is weer een nieuwe activiteit bij de Gasthuishoeve: KLIPPELBAL. Vanaf maandag 1 juni kunt u het al uitproberen.

Lees meer

We gaan weer open

Op 1 juni vanaf 12.00 uur gaan ook wij weer open. Ook u bent weer van harte welkom. Reserveer op tijd om zeker te zijn van een plaatsje op ons zeer ruime terras of in onze lunchroom. Wij hebben er weer zin in. U ook?

Lees meer

Uitbreiding RBM Brouwerij

Het is niet alleen hop wat onze brouwers kunnen verwerken. Ook met verf weten ze raad. Vanaf maandag 1 juni kunt u de nieuwe bierbrouwerij bekijken. Het is weer supermooi geworden.

Lees meer

Pasen

Komt u ook gezellig lunchen met Pasen. Met Pasen bieden we u een wandeling door onze nieuwe voorjaarskaart aan. U krijgt verschillende kleine gerechten, waardoor u vrijwel onze gehele kaart beleeft. Deze culinaire wandeling kost u slechts € 18,50. U kunt reserveren via horeca@gasthuishoeve.nl of 06 839 406 91

Lees meer

Bestrating in de lunchroom

Dankzij Dirk Gevers ligt er nu nieuwe bestrating in onze lunchroom, zodat we het stof van de oude dolomietverharding kwijtraken. Wat een vakbazen zijn het toch!  

Lees meer

Uitbreiding RBM brouwerij

Nu ons Paviljoen klaar is, zijn we begonnen aan de uitbreiding van onze brouwerij. De RBM biertjes gaan lekker.

Lees meer

Paviljoen is bijna klaar

Heeft u onze nieuwe Paviljoen al gezien? Het is bijna klaar. Het is nog wachten op de tafels en wat aankleding, maar dan kunt u hier heerlijk warm zitten met een mooie uitkijk op onze mediterrane binnentuin. Komt u gerust al eens een kijkje nemen.

Lees meer

Nominatie mooiste plek van Meierijstad

Wat zijn volgens u de 100 mooiste van Meierijstad? Welke plekken in onze gemeente laat u vol trots aan bezoekers, familie of vrienden zien? Nomineer deze plek en maak kans op een mooie prijs. Wij gaan samen met de VVV’s en het UITpunt aan de slag met het in kaart brengen van dé iconen van […]

Lees meer

Zondag 6 oktober: RBM Bierfeest

De Gasthuishoeve en RBM Brouwerij organiseren op zondag 6 oktober vanaf 12.00 uur het ‘RBM Bierfeest’. Alcohol en autorijden gaan natuurlijk niet samen, daarom zet De Gasthuishoeve een speciale ‘pendel bierkar’ in. Stap op vanaf de Markt in Sint-Oedenrode. Wij brengen u ook weer terug! GRATIS ENTREE PROEVERIJ LEKKER ETEN LIVE MUZIEK DEMONSTRATIES En nog […]

Lees meer

[video] Chocolade & gebak maken

Lees meer

Personeel gezocht! (klik voor meer info)

Zoek jij een bijbaantje dat erg bijzonder en afwisselend is? Dan kan dat bij De Gasthuishoeve niet mis. Naast het verzorgen van het vee, Pik je ook nog eens een mooie workshop of drukke terras dag mee! Een harde werker en gastvrij voor mens en dier, Dat zoeken wij hier. Heeft u interesse? Of ken […]

Lees meer

[video] Traditioneel brood bakken

Lees meer

[video] De Klompenwerkplaats sfeerimpressie

Lees meer

April Klompenmaand

In het kader van april Klompenmaand zijn er op de Gasthuishoeve de hele maand diverse klompenspelletjes gratis te spelen. Onder andere: klompen tandem, klompen kegelen, klompen ballen gooien, klompen stapelen Tevens zijn er op diverse momenten demonstraties handmatig en machinaal klompen maken. De hele maand hebben wij een speciale klompenlunch aanbieding: een kop soep huisgemaakte […]

Lees meer

Compilatie openingsweekend RBM bierbrouwerij 2018.

 

Lees meer

Openingsweekend RBM bierbrouwerij. 13 en 14 oktober 2018.

OPENINGSWEEKEND RBM BIERBROUWERIJ 13 EN 14 OKTOBER. Tijdens dit weekend opent RBM bierbrouwerij haar sfeervolle werkcafé. Bezoekers proeven op beide dagen de ambachtelijke gebrouwen RBM- streekbieren en maken ook kennis met andere streekambachten zoals brood bakken, bonbons, gebak én klompen maken. Het  programma voor zaterdag en zondag: U bent beide dagen van harte welkom vanaf […]

Lees meer

Kinderkermis Gasthuishoeve in kerstsfeer 2017!

De weken rondom kerst en de jaarwisseling staan in het teken van gezelligheid, samenzijn en eten. Heel veel eten. Maar wat zou deze periode nu helemaal compleet maken? Precies, een kermis! Van 23 december tot en met 7 januari vindt de eerste editie van ‘Kinderkermis Gasthuishoeve’ plaats in Rooi. De Gasthuishoeve maakt in de kerstvakantie […]

Lees meer

Klompenkeuring in de Gasthuishoeve

De eerste aanmeldingen voor de klompenkeuring zijn binnen. Uit heel Nederland komen de klompen naar Sint-Oedenrode. Elke leverancier heeft zijn eigen tekening op zijn klomp. Een prachtig stukje Nederlandse cultuur.

Lees meer

Dit weekend: Nederlandse klompenkeuring

Dit weekend staat in het teken van de klomp. Aanstaande vrijdag wordt de negentigste Nederlandse klompenkeuring gehouden. Deze is voor iedereen live te volgen in De Gasthuishoeve. Met demonstraties klompen maken met de hand en allerlei spelletjes op klompengebied.

Lees meer