Gasthuishoeve

Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum in het Groene Woud van Brabant.
Openingstijden Gasthuishoeve

Volg ons op

pijl links   kruis   pijl rechts Streekbelevingscentrum GasthuishoevePoffermuseumDe geschiedenis van het Groene Woud vertelt in hoofddeksels

exclusief op de Gasthuishoeve
Poffermuseum

De collectie van het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers is tijdelijk gevestigd in het Sint-Paulusgasthuis op de Gasthuishoeve. Hier kunt u diverse mutsen en poffers bezichtigen, en de geschiedenis van deze hoofddeksels leren kennen. Een poffer en een muts werden door Brabantse vrouwen tot eind jaren '60 gedragen. Kom eens kijken en maak kennis met de klederdracht van oma, overgrootmoeder of betovergrootmoeder.

Geïnteresseerd? Wij vertellen u graag over deze mooie collectie. Bent u met meer dan 5 personen dan kunt u een afspraak maken. Voor telefonische informatie kunt u bellen met het poffermuseum op 06-123 95 222.


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Gasthuishoeve nieuwsbrief. Nieuws, tips en een vooruitblik op de komende themaweken. U blijft hiermee op de hoogte van de komende activiteiten. Wij informeren u op tijd zodat u niets hoeft te missen.

Interesse in de activiteiten van de Gasthuishoeve? Neem contact op via ons contactformulier of rechtstreeks met onze gastvrouw Lieke Kuypers. U kunt Lieke bellen op 06-53926295 of mail naar lieke@gasthuishoeve.nl.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.